fbpx

Στα μέσα του 2020 η ευρωπαϊκή στρατηγική-πλαίσιο για τα υπεράκτια αιολικά

Στα μέσα του 2020 η ευρωπαϊκή στρατηγική-πλαίσιο για τα υπεράκτια αιολικά

Η αύξηση του υπεράκτιου αιολικού μέσω ενίσχυσης των περιφερειακών πρωτοβουλιών συνεργασίας μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ συνιστά ένα από τα προτεινόμενα μέτρα που εξειδικεύει το νέο ευρωπαϊκό Green Deal για την επίτευξη του στόχου της ΕΕ για καθαρή, οικονομικά βιώσιμη ενεργειακή τροφοδοσία με ασφάλεια.

Ειδικότερα, μέσα στο επόμενο έτος ως μέρος του Green Deal αναμένεται να παρουσιαστεί η στρατηγική για τα υπεράκτια αιολικά, σύμφωνα με όσα ανέφερε η επίτροπος Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν σήμερα σε δηλώσεις της στις Βρυξέλλες.

Στο έγγραφο που παρουσιάστηκε σήμερα ενώπιον του Κοινοβουλίου, υπογραμμίζεται ο ρόλος κλειδί που καλούνται να επιτελέσουν το υπεράκτιο αιολικό δυναμικό της Ευρώπης και εν γένει οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην ενεργειακή μετάβαση, όπου η ενσωμάτωση των ΑΠΕ, η ενεργειακή αποδοτικότητα και άλλες βιώσιμες λύσεις σε όλους τους τιμές αναμένεται να συμβάλουν στην επίτευξη του στόχου απανθρακοποίησης με το μικρότερο δυνατό κόστος.

Μάλιστα, η Επιτροπή σκοπεύει να παρουσιάσει στα μέσα του επόμενου χρόνου συγκεκριμένα μέτρα για να βοηθήσει στην επίτευξη της έξυπνης ενσωμάτωσης (smart integration).

Πηγή: https://energypress.gr

Η εταιρεία

Η εταιρία ιδρύθηκε το 2009 από το Μαυρίδη Γρηγόρη, με σκοπό την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Στόχος

Η εταιρεία θέλει να συμβάλλει στην επίτευξη των ενεργειακών και περιβαλλοντικών εθνικών στόχων  εφαρμόζοντας ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Φωτοβολταϊκά

Οι εγκαταστάσεις μας ξεπέρασαν κάθε άλλη εγκατάσταση πανελλαδικά* καθώς παρήγαγαν το 2017 έως και 16.500kWh ανά 10kW, δηλαδή 15% περισσότερο από κάθε άλλη αντίστοιχη εγκατάσταση

Επικοινωνία

Διεύθυνση: Εστίας 2, Κοζάνη - M. Ψελλού 11, Θεσσαλονίκη - Τσιμισκή 6Α, Αλεξανδρούπολη Τηλέφωνο: +302312315301, +302461461301, +302551151301