fbpx

Οι «ενεργειακοί πολίτες» της Ευρώπης επικεφαλής της εφόδου των Α.Π.Ε.

Οι «ενεργειακοί πολίτες» της Ευρώπης επικεφαλής της εφόδου των Α.Π.Ε.

Το 2017, η Δανία κάλυψε το 74% των ενεργειακών αναγκών της από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, καθιστώντας την πρωτοπόρο στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Αλλά δεν είναι οι μεγάλες εταιρείες ενέργειας της χώρας, που ηγούνται της εγκατάλειψης των ορυκτών καυσίμων.

Πρόκειται για τους αποκαλούμενους “πολίτες της ενέργειας”, δηλαδή πολιτών που αποκεντρώνουν το ενεργειακό μείγμα, εγκαθιστώντας μικρά έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, οι οποίοι αυξάνονται. .

Αυτό ενθαρρύνεται από κυβερνητικές πολιτικές, όπως για παράδειγμα η χορήγηση αδειών σε έργα αιολικής ενέργειας, μόνο εάν οι ιδιοκτησία του έργου ανήκει τουλάχιστον κατά 20% σε τοπικές κοινότητες.

Και δεν είναι μόνο στη Δανία, αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη, οι πολίτες της ενέργειας διαδραματίζουν έναν ολοένα και πιο σημαντικό ρόλο. Στη Γερμανία, το 42% των έργων  ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που εγκαταστάθηκε το 2017 ανήκε σε πολίτες και ενεργειακούς συνεταιρισμούς. Εάν μπορούσε να θεωρηθεί ως εταιρεία, η ηλιακή ενέργεια στις στέγες των πολιτών στη Γερμανία, θα κατατασσόταν στους 15 μεγαλύτερους πωλητές ενέργειας της Ευρώπης, με παραγωγή 79 TWh ηλεκτρικής ενέργειας.

Μια έκθεση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας(European Renewable Energies Federation) προβλέπει ότι μέχρι το 2050 οι πολίτες της Ευρώπης θα παράγουν διπλάσια ισχύ από ό, τι οι πυρηνικοί σταθμοί. Η έκθεση διαπιστώνει επίσης, ότι οι  νέες τεχνολογίες, τόσο στο κομμάτι της αποθήκευσης ενέργειας όσο και της διαχείρισης της ζήτησης, μπορούν να κάνουν βιώσιμο ένα σύστημα 100% ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Φυσικά, η διασυνδέσεις εταξύ των χωρών της Ευρώπης θα συμβάλει σημαντικά στην υλοποίηση της ενεργειακής μετάβασης, με την έκθεση να υποστηρίζει ότι αυτή η ενεργειακή μετάβαση αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία για την Ευρώπη να γίνει ο παγκόσμιος ηγέτης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Αυτό θα μπορούσε να δημιουργήσει εκατομμύρια θέσεις εργασίας σε ολόκληρη την Ευρώπη, με πάνω από 1,5 εκατομμυρία στη Γερμανία και περισσότερες από 900.000 στην Ιταλία.

Πηγή: https://www.e-mc2.gr/

 

Η εταιρεία

Η εταιρία ιδρύθηκε το 2009 από το Μαυρίδη Γρηγόρη, με σκοπό την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Στόχος

Η εταιρεία θέλει να συμβάλλει στην επίτευξη των ενεργειακών και περιβαλλοντικών εθνικών στόχων  εφαρμόζοντας ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Φωτοβολταϊκά

Οι εγκαταστάσεις μας ξεπέρασαν κάθε άλλη εγκατάσταση πανελλαδικά* καθώς παρήγαγαν το 2017 έως και 16.500kWh ανά 10kW, δηλαδή 15% περισσότερο από κάθε άλλη αντίστοιχη εγκατάσταση

Επικοινωνία

Διεύθυνση: Εστίας 2, Κοζάνη - M. Ψελλού 11, Θεσσαλονίκη - Τσιμισκή 6Α, Αλεξανδρούπολη Τηλέφωνο: +302312315301, +302461461301, +302551151301