fbpx

Νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ 15 εκατ. ευρώ για την χρηματοδότηση των ενεργειακών κοινοτήτων

Νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ 15 εκατ. ευρώ για την χρηματοδότηση των ενεργειακών κοινοτήτων

Βασικό πυλώνα στην ανάπτυξη των ΑΠΕ μέσα στην επόμενη δεκαετία θα αποτελέσουν οι ενεργειακές κοινότητες, σχεδιασμός που θα συνοδευτεί με την άμεση προκήρυξη ενός προγράμματος ΕΣΠΑ 15 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ενεργειακών κοινοτήτων, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Γιώργος Σταθάκης στην εισηγητική του ομιλία σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε εχθές σε δημοσιογράφους για τον Εθνικό Ενεργειακό Σχεδιασμό.

Συγκεκριμένα, σημείωσε ότι προκειμένου να διευκολυνθεί η ανάπτυξη των ΑΠΕ με μικρές κλίμακες και η αποκεντρωμένη παραγωγή από τους ίδιους τους παραγωγούς, το Υπουργείο προχώρησε στην θεσμοθέτηση των ενεργειακών κοινοτήτων, γεγονός που αποτελεί «μεγάλη τομή» στον ενεργειακό σχεδιασμό της χώρας.

Επιπλέον, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου επεσήμανε πως υπάρχει μεγάλη κινητικότητα αυτή την στιγμή σε πάρα πολλές περιφέρειες, με τις αγροτικές ενώσεις και τους συνεταιρισμούς να ξεχωρίζουν για τις πρωτοβουλίες και την παρουσία τους. Αντίστοιχη τάση παρατηρείται και στο κομμάτι των δήμων, ενώ προς κατάκτηση παραμένει η επέκταση των κοινοτήτων στο πεδίο των επιχειρήσεων.

Προς επίλυση βρίσκονται δύο σημαντικές εκκρεμότητες όπου η διευθέτησή τους θα αποτελέσει εφαλτήριο για μεγαλύτερη ανάπτυξη και εδραίωση των ενεργειακών κοινοτήτων στην χώρα μας. Το ένα ζήτημα είναι η χρηματοδότηση, με τον Υπουργό να εξαγγέλλει ένα νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ «που θα δώσει ώθηση» για την περαιτέρω ανάπτυξη των ενεργειακών κοινοτήτων. Ο άλλος αστερίσκος είναι τα θεσμικά τιμολόγια που, σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Σταθάκη, θα περάσουν κανονικά και θα καλυφθούν τις επόμενες μέρες.

Καταλήγοντας στην απάντησή του, ο Υπουργός εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το 2019 θα είναι το έτος των ενεργειακών κοινοτήτων.

Πηγή: https://energypress.gr

Η εταιρεία

Η εταιρία ιδρύθηκε το 2009 από το Μαυρίδη Γρηγόρη, με σκοπό την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Στόχος

Η εταιρεία θέλει να συμβάλλει στην επίτευξη των ενεργειακών και περιβαλλοντικών εθνικών στόχων  εφαρμόζοντας ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Φωτοβολταϊκά

Οι εγκαταστάσεις μας ξεπέρασαν κάθε άλλη εγκατάσταση πανελλαδικά* καθώς παρήγαγαν το 2017 έως και 16.500kWh ανά 10kW, δηλαδή 15% περισσότερο από κάθε άλλη αντίστοιχη εγκατάσταση

Επικοινωνία

Διεύθυνση: Εστίας 2, Κοζάνη - M. Ψελλού 11, Θεσσαλονίκη - Τσιμισκή 6Α, Αλεξανδρούπολη Τηλέφωνο: +302312315301, +302461461301, +302551151301