fbpx

Νέος σχεδιασμός από τη ΔΕΗ για τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες και την ανάπτυξη των ΑΠΕ

Νέος σχεδιασμός από τη ΔΕΗ για τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες και την ανάπτυξη των ΑΠΕ

Την επί της ουσίας απορρόφηση της ΔΕΗ Ανανεώσιμες από τη νέα Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης της ΔΕΗ έχει δρομολογήσει η διοίκηση της επιχείρησης, διατηρώντας παράλληλα τη θυγατρική της εν ζωή, καθώς οι μετοχές της έχουν ενεχυριαστεί από τις τράπεζες στο πλαίσιο του πρόσφατου δανεισμού ύψους 200 εκατ. ευρώ.

Ο νέος σχεδιασμός της ΔΕΗ περιλαμβάνει τη ανάληψη της ανάπτυξης των ΑΠΕ από τη Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης με επικεφαλής το Γιάννη Κοπανάκη και με 4 διευθύνσεις:

*Μελετών- Κατασκευών Υδροηλεκτρικών έργων

*Ανάπτυξης ΑΠΕ

*Μελετών -Κατασκευών Αιολικών και Φωτοβολταϊκών έργων

*Ανάπτυξης και προώθησης νέων προϊόντων & υπηρεσιών

Για την ακρίβεια, η ΔΕΗ Ανανεώσιμες θα αναθέτει τη μελέτη και κατασκευή των έργων ΑΠΕ στη Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης της ΔΕΗ, στην οποία άλλωστε, σύμφωνα με όσα είπε ο ίδιος ο κ. Παναγιωτάκης την Παρασκευή στο σωματείο των εργαζομένων, θα προσληφθούν όλοι οι σημερινοί εργαζόμενοι.

Με τον τρόπο αυτό θα λυθεί και το θέμα των εργαζομένων που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις. Το γεγονός πάντως ότι, παρά τις προφορικές διαβεβαιώσεις δεν υπάρχει γραπτή δέσμευση για την κίνηση αυτή της διοίκησης της ΔΕΗ, έχει οδηγήσει τους εργαζόμενους της ΔΕΗ Ανανεώσιμες στην απόφαση για 24ωρη απεργία που θα πραγματοποιηθεί, εάν δεν αλλάξει εν τω μεταξύ κάτι, την Τετάρτη.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά είχαν προκηρυχθεί νέες θέσεις εργαζομένων στη Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης, αλλά είχαν εξαιρεθεί από τη δυνατότητα κάλυψής τους οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ Ανανεώσιμες οι οποίοι, σημειωτέον, έχουν προσληφθεί με ΑΣΕΠ και δουλεύουν με ατομικές συμβάσεις.

Για το νέο σχεδιασμό σχετικά με την επί της ουσίας απορρόφηση της ΔΕΗ Ανανεώσιμες είχε προϊδεάσει στις 6 του Μηνός ο κ. Παναγιωτάκης αναφέροντας ότι «θα υποδεχτούμε τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες, για την οποία έχουμε πάρει ως γνωστόν τη στρατηγική απόφαση της απορρόφησης. Για το θέμα αυτό και επειδή υπάρχουν κάποιες καθυστερήσεις, μέσα στον μήνα θα έχουμε ουσιαστικές εξελίξεις, ώστε η στρατηγική μας αυτή απόφαση να υλοποιηθεί το ταχύτερο και η ΔΕΗ να αναλάβει την υλοποίηση αυτού του μεγάλου έργου».

Ο πρόεδρος της ΔΕΗ ανέφερε μεταξύ άλλων ότι για να μπορέσει να πρωταγωνιστήσει η ΔΕΗ στον τομέα των ΑΠΕ προϋπόθεση είναι η ένταξη σε αυτή την προσπάθεια όσο το δυνατό μεγαλύτερου μέρους του δυναμικού της επιχείρησης, η αξιοποίηση της τεράστιας εμπειρίας, τεχνογνωσίας και ικανότητας της ΔΕΗ στην υλοποίηση μεγάλων έργων και λειτουργίας σύνθετων εγκαταστάσεων.

Πηγή: https://energypress.gr

Η εταιρεία

Η εταιρία ιδρύθηκε το 2009 από το Μαυρίδη Γρηγόρη, με σκοπό την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Στόχος

Η εταιρεία θέλει να συμβάλλει στην επίτευξη των ενεργειακών και περιβαλλοντικών εθνικών στόχων  εφαρμόζοντας ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Φωτοβολταϊκά

Οι εγκαταστάσεις μας ξεπέρασαν κάθε άλλη εγκατάσταση πανελλαδικά* καθώς παρήγαγαν το 2017 έως και 16.500kWh ανά 10kW, δηλαδή 15% περισσότερο από κάθε άλλη αντίστοιχη εγκατάσταση

Επικοινωνία

Διεύθυνση: Εστίας 2, Κοζάνη - M. Ψελλού 11, Θεσσαλονίκη - Τσιμισκή 6Α, Αλεξανδρούπολη Τηλέφωνο: +302312315301, +302461461301, +302551151301