fbpx

Η Apple καλύπτει τις ενεργειακές της ανάγκες με 100% ανανεώσιμη ενέργεια

Η Apple καλύπτει τις ενεργειακές της ανάγκες με 100% ανανεώσιμη ενέργεια

Ο τεχνολογικός γίγαντας Apple διατείνεται ότι το σύνολο των λειτουργιών του τροφοδοτούνται με ανανεώσιμη ενέργεια.

Αυτό σημαίνει ότι όλα τα καταστήματα της εταιρείας, κέντρα δεδομένων και γραφεία σε 43 χώρες, είτε χρησιμοποιούν απευθείας ανανεώσιμη ενέργεια είτε αντισταθμίζονται με την χρήση πιστοποιητικών καθαρής ενέργειας. Κάτι τέτοιο αποτελεί διαδεδομένη πρακτική στους κόλπους της βιομηχανίας και μάλιστα βοήθησε την Google να επιτύχει το στόχο για 100% καθαρή ενέργεια, όπως ανακοίνωσε επίσημα την περασμένη εβδομάδα.

Από κατασκευαστική άποψη, η Apple επίσης ανακοίνωσε ότι εννέα νέοι συνεργάτες έχουν δεσμευθεί ότι θα τροφοδοτούν τις παραγωγικές της υποδομές με 100% ανανεώσιμη ενέργεια, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι 23 από τους προμηθευτές της εταιρείας έχουν αναλάβει την συγκεκριμένη δέσμευση. Βέβαια, πρέπει να σημειώσουμε ότι ο τεχνολογικός κολοσσός συνεργάζεται με τουλάχιστον 200 προμηθευτές, σε παγκόσμιο επίπεδο, προκειμένου να κατασκευάζει την πλειοψηφία των προϊόντων.

“Δεσμεύομαστε να αφήσουμε τον κόσμο, καλύτερο από ό,τι τον βρήκαμε. Μετά από χρόνια σκληρής δουλειάς, είμαστε περήφανοι που κάναμε ένα τόσο σημαντικό βήμα”, ανέφερε σχετικά ο Tim Cook, CEO της Apple. “Εμείς πρόκειται να συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση, στο βαθμό του δυνατού, σε ό,τι έχει να κάνει με τα υλικά των προϊόντων μας, τον τρόπο ανακύκλωσής αυτών, τις υποδομές μας και την δουλειά με τους προμηθευτές μας με σκοπό να εγκαθιδρύσουμε νέες, δημιουργικές πηγές ανανεώσιμης ενέργειας σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα επειδή ακριβώς γνωρίζουμε ότι το μέλλον εξαρτάται από αυτό”.

Η Apple λειτουργεί 25 πρότζεκτ ανανεώσιμης ενέργειας, ανά τον κόσμο και άλλα 15 έργα βρίσκονται υπό κατασκευή. Το 2017, είδε 286 μεγαβάτ σε ηλιακό δυναμικό να συνδέονται στο δίκτυο και σύντομα το ενεργειακό χαρτοφυλάκιο της εταιρείας σε ανανεώσιμη ενέργεια θα φτάσει τα 1.4 γιγαβάτ, σε 11 χώρες.

Για παράδειγμα, 485 μεγαβάτ σε ηλιακό και αιολικό δυναμικό εγκαινιάστηκαν στην Κίνα με σκοπό να αντιμετωπιστούν οι εκπομπές από την μεγάλη παραγωγική δραστηριότητα της εταιρείας στη χώρα του δράκου. Το νέο Apple Park στο Cupentino της Καλιφόρνια, αποτελεί επίσης πρότυπο από την άποψη της βιωσιμότητας και λέγεται ότι είναι το μεγαλύτερο κτίριο επαγγελματικής χρήσης με πιστοποίηση LEED Platinum στη βόρεια Αμερική.

Η Apple, τέλος, έχει εργαστεί στο κομμάτι να ενσωματώσει βιώσιμες πρακτικές και σε άλλα πεδία δραστηριοτήτων της, μεταξύ των οποίων είναι η χρήση βιώσιμου ή ανακυκλώσιμου χαρτιού για το πακετάρισμα.

Η εταιρεία

Η εταιρία ιδρύθηκε το 2009 από το Μαυρίδη Γρηγόρη, με σκοπό την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Στόχος

Η εταιρεία θέλει να συμβάλλει στην επίτευξη των ενεργειακών και περιβαλλοντικών εθνικών στόχων  εφαρμόζοντας ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Φωτοβολταϊκά

Οι εγκαταστάσεις μας ξεπέρασαν κάθε άλλη εγκατάσταση πανελλαδικά* καθώς παρήγαγαν το 2017 έως και 16.500kWh ανά 10kW, δηλαδή 15% περισσότερο από κάθε άλλη αντίστοιχη εγκατάσταση

Επικοινωνία

Διεύθυνση: Εστίας 2, Κοζάνη - M. Ψελλού 11, Θεσσαλονίκη - Τσιμισκή 6Α, Αλεξανδρούπολη Τηλέφωνο: +302312315301, +302461461301, +302551151301